Monday, April 4, 2011

Pesanan... ABAH

Abah selalu berpesan pada aku, sejak dari alam persekolahan menengah lagi, adik kalo ko nak bercinta ngn seseorang ko carila.. seorang lelaki yang baik dan bukan kaki pukul... Abah tak kisah sapa pun pilihan adek yang penting org tu bertanggungjawab dan sentiasa menyayangi diri adek...

Abah jugak selalu berpesan kalo boleh adek, bila adik dah jumpa seorang lelaki yang adik sayang, cuba adik tanya dia,, boleh tak waktu couple dia treat adek as Frez and After marriage dia treat adek as Girlfrez... sebab abah cakap bila dlm perhubungan yang siyes kite treat camnie.. hubungan tu takkan pudar langsung.. sebab perasaan SAYANg tu makin lama makin membuak......  sebab abah pesan dalam perhubungan yang siyes n suci harusla.. ada Kepercayaan/Setia/Jujur/Ikhlas/dan kebebasan...............................................

Selama aku berjinak dalam Dunia percintaan, Aku mmg mencari seorang Insan(Lelaki) yang boleh memenuhi pesanan ABAh iaitu mencari pasangan yang sanggup treat kaple as frez n After marriage as Girlfrez/Bfriend..
Finally........ Aku berjumpa dengan seorang lelaki yang amat teristimewa dalam Hidup ku Kini... iaitu Mr.SCary, kerana dia lain dari lelaki lain yang aku kenai... bukan kerna dia KAYA/ KAcak/atau Macho tetatpi kerana Hatinya cukup indah dan Mulia...

Mesti korang nak tahukan kenapa aku kata yang Mr.Scary tu hatinya cukup Indah dan Mulia, padahal aku ni ramai sangat kawan lelaki...., tetapi kenapa hanya Mr.Scary yang ku kata hati nya cukup Indah dan Muliakan, ini kerana beliaula.. satu-satunya lelaki yang aku kenal yang memiliki ciri-ciri yang abah selalu "PESAN"...................... iaitu lelaki yang boleh treat aku kaple dia as frez...

Abah penah berkata,,,,,,, " adek bukan senang nak dapat lelaki yang memiliki ciri-ciri lelaki yang Abah pesan tu masa sekarang" Btw aku  dh pun bagitau pada org tua ku bahawa aku telah pun berjumpa dengan lelaki yang memiliki ciri2 tersebut... iaitu Mr. SCary(bukan nama sebenar)....


1 comment:

-oP_ida- said...

ermmm baguskan PESANAN abah ang tuh.... BETOI tuh....

so, CARIK yg macm tuh erk..yg paling TEPAT cariklah YG TAAT pada PENCIPTANYA....

BIAQLAAA rupa mcm PECAH UMAH tapi iman di dada...HANYA ALLAH yg tahu......