Monday, February 14, 2011

GEMUK vs KURUS

hai kengkawan... sorry lama dah tak update blog ni... al maklumla.. banyak public holiday n tak de story nak cite..?
semalam 13/2 setelah pergi ker PAMERAN PENGANTIN tu terasa diri ni cam gemuk sangat.. almaklumla... bila tgk baju2 pengantin tu cantek-cantek je.. terasa plak diri ni cam tak layak nak pakai sebab badan sekarang dah GEMUK sangat.. rasa cam sedey je bila amik gambar tgk bentuk badan ... fuhs.. tak tahan GEMUKNYA aku,... ohhh aku terasa cam bernekad nak turunkan berat badan aku..
BIla aku belek album2 lama... ahhhh tidak rasa cam nak menangis pun ada bila tgk berat badan naek yang cukup mendadak.... kekadang aku terfikir kenapa badan aku leh nek mendadak ni.. dah cam belon dah..
bab kata mak aku... ha badan dah besaq cam tong dram... oooo nonono...
 kalo kengkawan nak tahu aku ni dah cam2 product aku cuba tapi semuanya GAGAL tak tahu la.. nape???
aku dah pergi PUSAT SLIMMING(LWM),, HBL pun dah, JM5 pun dah, ubat doktor DURAMINE pun dah.. tp............ KESANnya langsung tak memberangsangkan.. nak kata aku ni kuat makan pun tak jugak...
tapi entahla.. maybe HORMON atau pun medabolisma badan aku ni dah lemah atas unsur usia yang MAKIN meningkat........
tapi tak aku takkan putus asa,,, atas nasihat kawan baek aku.. aku akan cuba product JMD plak.. mane la. tahu kot2 mujarab kan.. nnt apa2 aku akan share ngn kengkawan lagi tau............

p/s:
     Sesiapa nak share pengalaman tinggal la.. komen ye..
     i need ur all support me....

2 comments:

-aNida OtHmaN- said...

huhuhuhu
TAKPAALAA aih..janji SIHAT

elak makan malam keh...

ha'ah JMD bagus trylaa keh

GILERBURGER said...

http://sapekatedietkenetahanlapar.blogspot.com

jemput ek